Nedenfor er en liste med udvalgte, ældre artikler i regi af Kristent Forlag / Kristent Institut.

 

Big is Biblical

En bibelsk gennemgang af skismaet mellem huskirke- og megakirkemodellen, som konkluderer, at megakirken rent faktisk er det naturlige pejlepunkt for den lokale kirke, som den naturlige følge af kirkens vækst i et bibelsk og frit samfund, der tillader kirken at udvikle sig.


De to Riger og samfundet

Et forsvar for et sekulært rum forskelligt fra og side om side med kirkens hellige rum, baseret på Guds pagt med Noa, og underlagt andre regler og formål end det hellige rum.


De Ældste og Tjenesterne

Undervisning om ældstetjenestens natur, specielt set i lyset af, at tjenesten tilhører en anden sfære end tjenestegaverne, men alligevel indgår i et samspil med disse.


Det Profetiske

Om den profetiske dimension og dens forskellige udtryksformer, her skitserede udfra de fire grundformer: profetiske forudsigelser, profetisk betjening, profetisk viden og profetisk ledelse.


Forbrydelse vs Synd

En vigtig diskussion af grænsedragningen mellem forbrydelse og synd, altså mellem det, som er ulovligt, og det som "blot" er forkert, og som på basis af Skriftens eksempler trækker grænsen nær sammenfaldende med en traditionel liberal forståelse.


Jesus kommer - men ikke i morgen!

Et kald til "nøgtern tro og uspoleret forventning" som modvægt til hype og spekulationer.


Kristen liberalisme

En kort definition af en kristen, men liberalistisk position.


Livets Ånds lov

Korrigerer den forståelse, at det er moseloven, den kristne af Gud har fået lagt i sit hjerte i forbindelse med den ny fødsel, og peger i stedet på Livets Ånds lov som forskellig fra moseloven og lig de (på)bud, der er at finde i Ny Testamente.


Lovens ophør

Tidligere udgivet i bogform. Argumenterer for den kristnes frihed fra loven, både på et principielt og praktisk plan.


Myten om den sidste reformation

Om det problematiske bag forestillingen om en såkaldt "restaurationsvækkelse" og en "sidste reformation".


Radikalismens dilemma og Skriftens vej

Afslører den utopiske forestilling om "kristne love", som alle kristne ville være enige i. Peger i stedet på, at lovgiver, herunder den kristne lovgiver, først og fremmest skal søge at opfylde den noaittiske pagt og lade Evangeliet gennemsyre samfundet og på sigt transformere normer og love.


Samvittighedssager

En gennemgang af Bibelens undervisning og bibelske eksempler indenfor de såkaldte "adiafora" spørgsmål, altså spørgsmål som ikke er fuldt afklaret udfra Skriften, men lægges hen til den enkeltes samvittighed.


Tjenestegaverne

Bibelundervisning om de fem tjenestegaver, apostlen, profeten, evangelisten, hyrden og læreren.


Ægteskabsordningen

Argumenterer udfra Skriften for ægteskabet som en borgerlig ordning, og imod den forståelse, at der er tale om en uopløselig pagt eller et sakramente.

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk